Suntem atât d
e aproape de sărbătorile de iarnă și deja ne pregătim să le întâmpinăm așa cum numai noi români știm să o facem.

Rețeta de astăzi „Piftia” este atât de împământenită la noi încât ea nu lipsește de pe masa noastră în ziua de Crăciun sau de Anul Nou.
Poate fi făcută din carne de pui, de curcan sau porc, după cum ne place.
Este o rețetă simplă și ușor de făcut.
Durata: peste 120 minute
Complexitate: Simplu
Ingrediente (8 porții):
500 g cap de porc
2 picioare de porc
1 ceapă alba
2 morcovi
1 păstârnac
4 caței usturoi
O foaie de dafin
Pătrunjel verde (Frunze)
piper boabe, sare
Cum preparăm:
Picioarele de porc și bucata de cap de porc le opărim în apa clocotită, apoi le spălăm și le punem la fiert pe foc mic în apă rece.
Din când în când cu o sită fină luăm spuma, iar dupa ce am îndepărtat-o adăugăm condimentele: piper boabe, dafin si sare, apoi lăsăm la fiert aproximativ 2 ore.
Verificăm dacă bucățile de carne s-au fiert (carnea cade de pe oase când este fiertă), daca da, le scoatem.


Supa o fierbem în continuare împreună cu legumele, pe care le curățăm și le lăsăm întregi.
Când legumele au fiert strecurăm supa si amestecăm cu usturoiul pisat.
Lăsăm 10 minute pentru infuzie, după care strecurăm din nou.


Carnea răcită o tăiem în cubulețe, și o așezăm în boluri de forme diferite, peste carne așezăm patrunjelul, morcovul taiat rondele și supa strecurată, după care dăm la rece.
De regulă se servește a doua zi când răciturile sunt închegate bine.
Please follow and like us: