O ciorba gustoasa si satioasa. Daca propriul gustul ne permite o ciorba mai acrisoara si adaugam si putin bors facut in casa rezultatul va fi un adevarat deliciu.
Ingrediente:
- 150 g smântână
- 1 ciolan de porc
- 3 cartofi
- 4 morcovi
- ½ ţelină
- 2 linguri mazare (obțional)
- 2 linguri fasole verde (obțional)
- 1 legătura leuștean
- O lamâie
- Ulei, sare, piper
Cum preparam:
- Ciolanul de porc afumat îl punem în apă la fiert în 3 litri apă. Se poate fierbe și în oala sub presiune, pentru un timp mai scurt de fierbere. Dacă scade apa mai completăm. Când a fiert ciolanul, îl scoatem din oală și îl dezosăm, tăiem carnea patrățele și îl punem înapoi în apa în care a fiert.
- Între timp curățăm și spalăm legumele. Le toacăm fin.
- Le distuim în puțin ulei iar apoi le punem alături de ciolan și le dăm la foc mic până fierb.
- Într-un castron punem smântâna şi se subţiază cu zeama de la carne, amestecăm bine.
- Când legumele sunt fierte turnăm smântâna în oala cu ciorbă, adăugam leușteanul tocat fin şi acrim cu putină zeamă de lamâie.
- Mai lasăm sa de-a într-un clocot dupa care luăm de pe foc.
- Servim ciorba caldă.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Ciorba de porc cu smantana
Please follow and like us: