Pizza este un preparat care isi are originea in Italia, mai precis provenind din Napoli. Este o paine plata, de obicei rotunda, acoperita cu sos de rosii si branza, plus alte topping-uri optionale, preparata la cuptor.
Este o reteta simpla care suporta orice modificare pe care ne-o dicteaza propriul gust.
Pizza cu ciuperci si sunca

Autor: Tina
Bucataria: Internationala
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Aluat
- 660 g faina
- 1,5 linguri ulei de masline
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita drojdie uscata
- 410 ml apa rece
Sos
- 3 rosii mari decojite tocate marunt
- 1 ceapa tocata marunt
- 250 g ciuperci feliate din conserva
- 2 lingurite busuioc uscat
- 1 lingurita sare
Topping
- 250 g sunca
- 1 ardei capia - obtional
- 150 g cascaval ras sau mozzarella
- 2-3 linguri ulei de masline
Cum preparam:
Aluatul
- Intr-un castron asezam faina cernuta impreuna cu sarea, facem o gaura in mijloc in care turnam un pic de apa, zaharul si drojdia.
- Lasam cateva minute sa se topeasca drojdia dupa care adaugam uleiul si framantam bine aluatul pana obtinem o coca moale si nelipicioasa, aproximativ 10-15 minute.
- Cand aluatul este framantat bine il asezam intr-un bol in care am pus un pic de ulei de masline. Rotim pe toate partile aluatul in bol astfel incat sa avem pe toata suprafata o pelicula de ulei.
- Acoperim bolul cu folie alimentara si il lasam aluatul la crescut timp de o ora - o ora jumatate.
Sosul
- Punem uleiul la incins pe plita la foc mediu, adaugam ceapa tocata si o calim usor, dupa care adaugam rosiile decojite si tocate marunt.
- cand inceapa sa fiarba adaugam ciupercile si busuiocul si sarea.
- Fierbem timp de 10 minute pana rosiile defin moi si formeaza un sos fin.
Asamblarea
- Cand aluatul a crescut il asezam pe masa de lucru si cu ajutorul unui sucitor formam un cerc gros de 0,5 cm.
- Asezam aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei.
- Peste aluat asezam sosul in strat uniform, peste sos asezam feliile de sunc, ardeiul taiat fisii sau rondele iar la urma presaram cascavalul sau mozzarella.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit la 250 C si coacem aproximativ 20-25 de minute.
- Servim pizza calda.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Pizza cu ciuperci si sunca
Please follow and like us: