Combinatia de banane si caramel da un rezultat senzational. O prajitura delicioasa foarte usor si rapid de facut.
Prajitura cu banane si caramel va fi o surpriza placuta atat pentru o masa in familie cat si pentru o masa cu musafiri. Merita sa o incercati.
Prajitura cu banane si caramel
Autor: Tina
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 10
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Caramel
- 150 grame zahar brun
- 75 grame unt
Prajitura
- 250 grame faina
- 225 grame zahar pudra
- 125 grame unt topit si racit
- 1 pliculet praf de copt
- 2 oua
- 80 ml lapte
- 3-4 banane coapte
Cum preparam:
- Curatam bananele si le taiem rondele cu grosimea de 3-4 mm.
- Amestecam intr-un bol faina cu praful se copt si zaharul pudra.
- Ouale le amestecam cu laptele si le mixam spuma, dupa care adaugam in fir subtire untul topit si racit.
- Turnam compozitia peste amestecul de faina si mixam usor pana obtinem o crema consistenta si aerata.
- Punem intr-o craticioara untul si zaharul brun pe plita la foc mic. Amestecam pana se dizolva tot zaharul.
- Turnam caramelul intr-o tava rotunda cu perete detasabil, cu diametrul de 26 cm, peste care asezam pe toata suprafata tavii rondelele de banane.
- Turnam peste banane pandispanul si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180ºC timp de 30-40 de minute, pana cand pandispanul de deasupra este copt. Testam cu scobitoarea.
- Cand este coapta prajitura o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca aproximativ 2-3 minute, nu mai mult sa nu se intareasca caramelul.
- Desprindem cercul detasabil al tavii cu grija sa nu fie prinsa prajitura si s-o rupem. Daca s-a prins ne ajutam cu un cutit.
- Peste pandispanul ramas pe tava de coacere, asezam platoul de servire si rasturnam prajitura in el, apoi cu grija o desprindem de tava.
- Lasam Prajitura cu banane si caramel sa se raceasca iar apoi o servim.
- Putem asezona cu frisca.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Prajitura cu banane si caramel
Please follow and like us: