Vanata cruda nu are un gust prea placut, dar atunci cand este gatita, devine frageda, cu o aroma complexa si o textura interesanta. Sararea, iar apoi stoarcerea sa ajuta la eliminarea aproape totala a gustului amar. Este folositoare pentru bucatarie datorita capacitătii sale de a absorbi o mare parte din grasimile de gatit, facand posibila realizarea unor preparate savuroase.
Rulourile de vinete cu piept de pui sunt delicioase, pot fi servinte atat ca fel principal cat si ca aperitiv. este o reteta simpla si usor de facut
Rulouri de vinete cu piept de pui
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Aperitiv, Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 2 vinete mai lungi (600 g)
- 400 g file din piept de pui
- 50 g unt
- 100 g cascaval ras fin
- 3 catei de usturoi pisat marunt
- sare, piper, seminte de susan si verdeata
Cum preparam:
- Spalam vinetele iar apoi le stergem de apa, indepartam coditele, dupa care taiem vinetele in felii subtiri pe verticala si le prajim usor pe gril sau in tigaie pe ambele parti apoi le punem pe o farfurie si le lasam deoparte.
- Batem ca pentru snitel pieptul de pui si il condimentam cu sare si piper .
- Cascavalul ras foarte fin se amenteca cu untul si usturoiul pisat, apoi cu crema obtinuta ungem vinetele pe o singura parte.
- Peste feliile de vinete unse cu crema de unt asezam fileurile din piept de pui.
- Rulam fiecare felie de vanata dupa care le asezam intr-o tava de copt (eu am folosit caserole) si le introducem in cuptorul incins la 180 C pentru 15 minute pana carnea de pui este gatita.
- Dupa acest timp scoatem rulourile de vinete cu piept de pui din cuptor si le putem servi.
- Decoram cu verdeata si seminte de susan.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Rulouri de vinete cu piept de pui
Please follow and like us: