Vinetele sunt printre cele mai sănătoase legume din lume. Fie că le consumi pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniţă, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii tale.
Vânăta conţine multă apă, aproximativ 95%, iar la gătit aceasta va lăsa foarte mult suc în vas.
Dacă o sărezi, ea absoarbe mai puţin ulei.
Salata de vinete iese mult mai bună şi mai sănătoasă dacă vei coace vinetele în cuptor în loc să le pui pe grătar sau plită.
Vinetele pot fi congelate, dar îşi vor schimba gustul şi textura.
Ingrediente:
- 2 vinete mari
- 500 g carne tocata
- 1 ceapă roşie
- 2 roșii
- 2 cățel usturoi
- 2 oua
- 2 linguri pesmet
- 50 g semințe de rodie
- ulei de măsline sau de floarea soarelui
- sare, piper
Cum preparam:
- Taiem vinetele în felii de 6 mm grosime. Sărăm pe ambele fețe și le lasăm timp de 15 minute, după care îndepărtăm surplusul de apă cu un proposop de hârtie.
- Prăjim feliile într-o o tigaie cu ulei de măsline sau de floarea-soarelui. Luam de pe foc și eliminam excesul de ulei cu un prosop de hârtie.
- Călim ceapa împreună cu usturoiul zdrobit. Adaugăm carnea tocată și lasăm pe foc până scade toată zeama dupa care adaugam roșiile decojite și tocate marunt
- Condimentam cu sare și piper și lasam sa fiarba 5-6 minute dupa care luam de pe foc .
- Lasăm compozitia sa se raceasca după care adaugam ouăle și pesmetul.
- Punem cate o lingură de amestec pe o felie de vânătă prăjită și rulam.
- Așezăm rulourile într-o tavă unsă cu unt și dăm la cuptor 15-20 de minute.
- Putem servi rulourile de vinete asezonate cu un sos de smântână.
- Decoram rolele cu semințe de mărar și de rodie.
Cum preparam:
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Rulouri de vinete
Please follow and like us: