Există mai multe plăcinte cu mere dar dacă doriți ceva nou – Charlotte – este cea mai bună opțiune. Acest desert are un gust neobișnuit pentru un tort de mere.
Tort Charlotte
Autor: Tina
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 5 mere dulci
- 30 bucați piscoturi de sampanie
- 70 g unt
- 70 g zahăr
- 50 ml whisky, rom sau coniac
- Un bețișor de scortișoară
Pentru sirop
- 50 g unt
- 70 ml whisky, rom sau coniac
- 150 ml apa
Cum preparam:
- Curătăm merele dulci le scoatem semințe și le tăiem în cuburi mari de 1 cm.
- Într-o tigaie adâncă, topim 50 g unt, adăugăm merele, 50 g zahar, 50 ml. alcool (whisky, rom, coniac) și bețișorul de scorțișoară.
- Distuim merele până când sunt moi - timp de 10-15 minute, după care le dăm la o parte să se raceasca.
- Tapetăm o tavă adâncă de marime medie, cu cca 20 g de unt peste care presărăm 20 de grame de zahăr. Agităm bine forma deasupra chiuvetei, astfel încât zahărul să acopere într-un strat dens pereții și fundul formei iar excesul îl aruncăm.
- Preparăm siropul - într-o cratiță, amestecăm 50 g zahăr, 70 g coniac, rom sau whisky și 150 ml apă.
- Punem pe foc 2-3 minute cât să topim zahărul după care îl turnăm într-o tavă de chec și-l lăsăm la răcit.
- Odată răcit siropul vom înmuia pișcoturile timp de 10 secunde fiecare și tapetăm cu ele forma pregătită.
- După ce am îmbrăcat în pișcoturi forma în centru așezăm merele. Le compactăm bine și apoi așezăm peste un rând de pișcoturi
- Punem forma în cuptorul preîncălzit la 200 grade și coacem timp de 40-45 de minute.
- Prăjitura va fi gata când pișcoturile de deasupra vor căpăta culoarea rosiatică.
- Decorăm cu coaja de limetă, menta sau fructe de pădure.
- Putem servi cu frișcă.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Tort Charlotte
Please follow and like us: