Durată: mai mult de 60 minute
Complexitate: simplu
Cartoful este subevaluat în termeni de beneficii nutriționale. Cartoful a căpătat, în mod nejustificat, o reputație proastă, lăsând pentru multe persoane impresia că trebuie eliminat complet din dietă.
Ceea ce multe persoane nu știu este că, această legumă conține o varietate de vitamine, minerale si fitochimicale, care alungă bolile și aduc beneficii sănătății.
Cartofii conțin și un compus cunoscut sub numele de acid alfa-lipoic, care ajuta organismul să transforme glucoza în energie.Unele dovezi arată ca acidul alfa-lipoic poate ajuta la controlarea glucozei din sânge, ceea ce imbunătațește vasodilatația și protejeaza pacienții diabetici de retinopatie. De asemenea, acesta ajută la conservarea creierului și a țesuturilor.
- 1 ½ kg cartofi
- 400 g brânză dulce
- 4 linguri ulei
- 12 măsline fără sâmburi
- linguriță boia
- 3 castraveți murați
- 200 g cașcaval
- 60 g unt
- Piper, sare
- Spălăm cartofii și îi fierbem 20 de minute, fără să-i decoim, în apă cu sare, timp de 20 de minute.
- Îi scurgem, iar după ce s-au mai răcit, îi curățam și îi taiem în jumătate, pe lungime.
- Cu ajutorul unei lingurițe, îndepărtam miezul cartofilor, păstrându-le pereții groși de 1 cm
- Amestecam brânza cu 3 linguri ulei, ardeiul, măslinele și castraveții, toate tăiate mărunt, sare și piper după gust.
- Cu amestecul preparat, umplem cartofii și îi aranjam într-o tavă unsă cu ulei. Presaram deasupra cașcaval ras și așezam felioare de unt.
- Introducem vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, până când cașcavalul capătă o nuanță brun deschis.
- Sfat: Îi servim cu murături sau salată de sezon.
Pofta Buna!