Astazi am vrut ciorba si cum n-am scos din congelator carne, m-am gandit sa improvizez ceva rapid.
Rezultatul a fost surprinzator, am reusit sa fac o ciorba foarte delicioasa intr-un timp foarte scurt…. mai mult mi-a luat sa fac pozele…
Ciorba de legume si ou
Autor: Florentina-Mirela
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 250 g legume, eu am folosit amestec congelat
- 2 cartofi mari pe care ii taiam cubulete
- 100 g smantana
- ½ lamaie
- 1 lingurita faina
- 3 oua
- Leustean, sare, piper, ulei si o foaie de dafin
Cum preparam:
- Punem intr-o catita uleiul, legumele si cartofi si ii distuim putin, 2-3 minute.
- Cand legumele sunt distuite punem cam 1 litru de apa. Potivim cu sare dupa gust, punem si foaia de dafin si lasam sa fiarba in jur de 20 minute, verificam sa fie legumele fierte.
- Intr-un castronel amestecam bine o lingurita de faina cu smantana, o subtiem cu zeama din ciorba.
- In timp ce amestecam in ciorba adaugam smantana.
- Stoarcem jumatatea de lamaie iar sucul il punem in ciorba impreuna cu leusteanul.
- Intr-un castronel spargem ouale pe rand si le punem intregi in ciorba.
- Lasam inca 5 minute la fiert dupa care ciorba poate fi servita.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Ciorba de legume si ou
Please follow and like us: