Carnea de pasare se prepara repede, usor si este saraca în calorii. Pentru insusirile sale dietetice este recomandata in alimentaţia copiilor, batranilor si convalescentilor. De asemenea, grasimea din carnea de pasare are o cantitate mica de colesterol.
Astazi vom prepara un piept de pui in sos picant, o reteta simpla usor de facut. Daca nu ne place gustul picant excludem sin ingrediente sosul Tabasco si vom obtine un delicios piept de pui in sos tomant dulce-acrisor.
Piept de pui picant, dulce, acrisor
Autor: Tina
Categoria: Fel principal
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 150 g Pasta de tomate
- ⅔ cana supa de pui (apa)
- 3 lingurite sos Tabasco
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de suc proaspat de lamaie
- 1 lingurita usturoi tocat fin
- 1kg piept de pui fara piele si oase
- ¼ lingurita sare
- 3-4 codite de ceapa verde
- orez fierbinte gatit, opțional
Cum preparam:
- Amestecam impreuna pasta de tomate, sosul Tabasco, mierea, sucul de lamaie si usturoi intr-o tigaie.
- Pieptul de pui il feliem in felii nu prea subtiri (cca 2 cm grosime)si-l presaram cu sare.
- Punem amestecul de tomate la fiert la foc mediu-mare.
- Cand incepe sa fiarba reducem focul la mediu-scazut, acoperim tigaia si lasam sa fiarba inabusit 5 minute.
- Adaugam carnea de pui peste si gatim inca 5 minute sau mai mult, pana cand puiul nu mai este roz in mijloc.
- Presaram cu ceapa verde si servim cu garnitura de orez fiert cald.
- Pentru a face mancarea mai puțin picanta , reducem cantitatea de Tabasco la 1-2 lingurite.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Piept de pui picant, dulce-acrisor
[wysija_form id=”1″]
Please follow and like us: