Un aperitiv foarte gustos facut dupa o reteta simpla cu ingrediente putine. Pogacelele umplute cu o crema fina de branza, fac cinste unui platou cu aperitive festive
Pogacele cu branza
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Aperitive festive
Portii: 10
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 400 g făină
- 10 g drojdie uscată
- 200 g unt
- 150 g brânză cremoasă
- 1-2 linguri smântână
- 2 galbenușuri
- sare
- 1 galbenuș
- 1 lingura lapte
Cremă:
- 300 g brânză Feta
- 1-2 linguri smântână
- 2-3 linguri zeamă sfecla roșie
Cum preparam:
Pogăcelele:
- Punem făina, sarea și drojdia uscată într-un bol in care adăugăm untul și le framâtăm împreună până aluatul capătă aspect fărâmicios.
- Adăugăm gălbenușurile și brânza apoi și frământăm până pana se încorporeaza bine toate ingredientele.
- După cât cere aluatul adăugăm una sau două linguri de smântână.
- Când am obținut un aluat consistent ușor de frământat îl lăsăm la odihnă, acoperit, pentru apoximativ 30 minute.
- Punem aluatul pe o masă de lucru și cu sucitorul întindem o foaie de 2,5 - 3 mm.
- Decupăm rondele cu ajutorul unui pahar sau al unei forme.
- Așeazăm rondelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ie ungem cu galbenușul frecat cu o lingura de lapte. Coacem timp de 15-20 minute, până se rumenesc în cuptorul încins la 200 °C.
- Când sunt gata le lasăm să se răcească, apoi le tăiem pe jumătate.
Umplutura:
- Brânza Feta o freacăm cu smântâna și sucul de sfecla roșie atât cât să rămână consistenta. Pentru sucul de sfeclă am cumpărat un borcan de sfeclă rosie murată.
- Crema obținută cu ajutorul unui poș o punem in interiorul pogacelei, dupa preferința se poate așeaza deasupra somon sau prosciutto.
- Sunt aspectoase și gustoase.
Pofta buna!
Savoare si buna gust – Pogacele cu branza, aperitive festive
Please follow and like us: