Este o retetă ce merită încercată, rezultatul va incânta cele mai rafinate gusturi.
Ruladă din carne de porc cu caise uscate
Autor: Tina
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 500-600 g cotlet de port sau piept de pui
- 8-10 caise proaspete (10-12 caise uscate),
- sare,
- piper negru măcinat
- 1 morcov,
- 1 ceapă,
- 1 rădăcină de pătrunjel (ţelină),
- sare.
Cum preparam:
- Curățăm carnea de membrane, îl o tăiem în două straturi, astfel incat să se desfacă în formă de carte, o batem printr-o peliculă alimentară până la dimensiunea de 0,5 cm, asezonam cu sare, piper, presarăm si gelatina.
- Caisele proaspete le curăţăm de sâmburi (cele uscate se spală), și le tăiem în jumătăţi. Caisele le pun pe o margine de carne, apoi carnea o rulăm, leagăm cu o sfoară şi fierbem într-o cantitate mică de supa in care punem morcovul, ceapa și rădăcina de pătrunjel.
- După ce rulada este gata, o lasăm să se răcească sub o greutate.
- Înainte de a o servi, se îndepărtează sfoara, rulada o tăiem felii.
- Servim cu legume proaspete sau cu fructe marinate.
- Putem să servim rulada atăt calda cu garnitură de piure, ca fel principal, cât și rece ca aperitiv.
Poftă bună!
Please follow and like us: