
Bucataria italiana este una dintre cele mai populare din lume, combina beneficiile dietei sanatoase mediteraneene cu o gama larga de ingrediente de sezon si arome regionale.
Se bazeaza pe ingrediente proaspete gatite la fata locului si o combinatie de legume, pasta, cereale, fructe si fructe de mare gustoase, peste, carne si ulei de masline.
Pastele sunt nelipsite din meniul zilnic, sunt puse la mare pret in aceasta bucatarie minunata.
Va invit sa gatim astazi impreuna o reteta simpla de Salata de farfalle cu maioneza.
Salata de Farfalle cu maioneza

Autor: Florentina-Mirela
Bucataria: Italiana
Categoria: Salate
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 350 g paste farfalle,
- 200 g sunca,
- 200 g legume murate
- 1 lingurita mustar,
- 3-4 linguri maioneza,
- 2 linguri ulei de măsline
- sare și piper
Cum preparam:
- Intr-o oala punem la fiert 2 litri de apa in care punem o lingurita de sare.
- Cand apa clocoteste adaugam farfallele si le fierbem conform indicatiilor de pa pachet.
- Odata fierte le scurgem de apa clocotite si le amestecam cu 2 lingurite de ulei sa nu se lipeasca unele de altele, apoi le lasam sa se raceasca.
- Taiem in feliute sau cubulate, dupa bunul plac, sunca si muraturile, au folosit sunca de praga si castraveciori si morcov murat.
- Daca nu avem maioneza gata facuta la borcam, pregatim una dintr-un singur ou. Eu prefer maioneza facuta in casa, Reteta Aici.
- Peste maioneza punem o lingurita de mustar pe care il incorporam bine.
- Cand farfallele s-au racit punem peste ele sunca, muraturile si maioneza, asezonam cu sare si piper dupa gust.
- Amestecam bine ingredientele si salata de farfalle cu maioneza este gata.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Salata de Farfalle cu maioneza
Please follow and like us: