Ciupercile sunt extrem de hranitoare, foarte delicioase si au putine calorii. Ciupercile (cele comestibile) au o multitudine de beneficii pentru sanatatea omului. Cele mai cunoscute ciuperci comestibile ”Champignon” sau Agaricus bisporus si sunt recunoscute pentru beneficiile majore asupra sanatatii. Acestea au rolul de a stimula si creste imunitatea organismului.
Aceste ciupercute sunt la indemana noastra fiind ieftine si pe rafturile magazinelor pe tot parcursul anului si este pacat sa nu beneficiem de calitatile lor.
Astazi va invit sa pregatim impreuna o delicioasa supa crema de ciuperci. O reteta simpla si usoara care merita incercata.
Supa crema de ciuperci
Autor: Florentina-Mirela
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 500 g ciuperci albe
- 150 ml lapte
- 100 ml smantana
- 1 cartof
- o ceapa mica
- 2 catei usturoi
- 2 linguri de unt
- 3 linguri ulei
- sare si piper dupa gust
Cum preparam:
- Intr-o cratita punem la calit in ulei si unt, ciupercile spalate si taiate felii impreuna cu ceapa si usturoiul. Amestecam sa nu se arda.
- Asezonam cu sare si piper dupa gust.
- Cand ceapa devine sticloasa si cand ciupercile s-au inmuiat si au pierdut mult din volum, adaugam cartoful in cratita si supa. Daca nu avem supa adaugam apa.
- Lasam la fiert aproximativ 20 de minute sau pana cand cartoful este fiert.
- Cand cartoful este fiert, aprim focul si adaugam laptele rece si smantana.
- Luam supa de pe foc si mixam supa cu un blender vertical, usor la inceput iar apoi cu o viteza superioara.
- Dupa mixare supa crema de ciuperci este gata.
- O servim asezonata cu ciupercute prajite, crutoane sau cum ne spune intuitia de bucatar.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Supa crema de ciuperci
Please follow and like us: